Search
Close this search box.

Alimente de top pentru a va stimula sistemul imunitar in timpul sarcinii

Femeile gravide sunt mai susceptibile la boli si infectii deoarece corpul lor slabeste intentionat sistemul lor imunitar. Acest lucru se intampla deoarece, intr-un sistem imunitar eficient, celulele albe infecteaza obiecte straine in organism. In general, acesta este un lucru foarte bun, cu exceptia perioadei de sarcina.

Deci, in efortul organismului de a proteja copilul, femeile insarcinate trebuie sa faca fata unui sistem imunitar slabit.

Din fericire, va puteti ajuta sa dati sistemului imunitar un impuls (fara a dauna micutului care creste in interiorul dumnevoastra) cu cateva alimente sanatoase, exercitii si suplimente.

Iata cateva din cele mai bune alimente care maresc imunitatea pentru viitoarele mamici:

Proteina

Nu puteti obtine niciodata suficienta proteina atunci cand sunteti insarcinata. Corpul are nevoie de proteina nu numai pentru energie si intarire, ci si pentru dezvoltarea creierului copilului. Nu vorbim doar de carne si oua, putem adauga nuci si verdeata. Migdalele, in special, s-au dovedit a preveni si a lupta impotriva virusilor prin hranirea sistemului imunitar.

Usturoi proaspat si citrice

Ar putea parea ciudat sa le punem impreuna, dar de fapt au o legatura. Usturoiul este un antibiotic natural, iar fructele citrice sunt cunoscute pentru abilitatile lor de curatare, care provin in principal din produsele fitochimice prezente in ele, care pot lupta impotriva bolilor.

Fructe si legume

Acestea sunt tot ce va trebuie pentru un nivel mare din toate vitaminele, mineralele si antioxidantii de care corpul are nevoie in timpul sarcinii pentru a mentine sistemul imunitar puternic.  Adaugati toate felurile de fructe si legume in mese ori de cate ori puteti. Cu cat mai colorat cu atat mai bine!

Unele suplimente importante pentru a va ajuta sistemul imunitar in timpul sarcinii sunt zincul si vitamina D. Si dincolo de alimente si suplimente, una dintre cele mai bune modalitati prin care va puteti intari sistemul imunitar este o odihna buna, exercitii regulate si reducerea stresului. Mintea, de asemenea, joaca un rol imens in mentinerea starii de sanatate a dumnevoastra si a copilului.

Daca aveti alte intrebari despre nutritia din timpul sarcinii sau orice alte intrebari legate de sarcina, faceti o programare la cabinetele ginecologice Doctor Boris Marinov Krastev.

CABINET RÂMNICU VÂLCEA

Programați un consult

(Sună acum)

CABINET DRĂGĂȘANI

Programați un consult

(Sună acum)