Search
Close this search box.

BENEFICIILE ECOGRAFIEI DE SARCINA

Ecografia de sarcina este vitala pentru orice viitoare  mamica. Cu ajutorul ecografiei putem sa ne asiguram ca viitorul bebelus se dezvolta normal, este sanatos, exista destul lichid amniotic si putem inlatura eventuale suspiciuni legate de dezvoltarea sarcinii.

Pentru a ne asigura ca sarcina se dezvolta normal si ca nu apar eventuale probleme, noi recomandam un minim de 3 ecografii pe tot parcursul sarcinii, adica minim o ecografie pentru fiecare trimestru de sarcina. Binenteles, ca putem face mai multe ecografii, urmarind cu atentie dezvoltarea fatului, acestea neavand practic nici o contraindicatie asupra mamicii sau a fatului.

La cabinetul ginecologic Doctor Boris Marinov Krastev puteti efectua intreaga gama de ecografii de sarcina 2D, 3D, 4D in vederea morfologiei fetale si screeningul malformatiilor congenitale, folosind ecograf de noua generatie.

Iata aici principalele ecografii ce ar trebui facute de o viitoare mamica:

ECOGRAFIA DE DEPISTARE:
Aceasta ecografie confirma sarcina, exclude posibilitatea de a avea o sarcina extrauterina, stabileste varsta fatului si data nasterii. Este bine ca prima sa fie efectuata cat mai devreme, inca din primele saptamani de sarcina. Deci, imediat dupa ce testul de sarcina a iesit pozitiv, fa-ti o programare la cabinetul genicologic Doctor Boris Marinov Krastev pentru prima poza cu embrionul, ce in foarte scurt timp va deveni bebelus.
ECOGRAFIA LA 11 – 14 SAPTAMANI:
Se fac unele masuratori, care pot arata daca exista riscul unor posibile malformatii, precum sindromul Down. In cazul celei mai mici suspiciuni, va putem cere sa faceti unele analize suplimentare, precum amniocenteza.
ECOGRAFIA LA 18 – 20 SAPTAMANI:
Ecografia poate arata prezenta sau absenta malformatiilor. In acest stadiu se pot confirma cu certitudine sarcinile multiple. Se apreciaza de asemenea ritmul de crestere, dimensiunile si pozitia fatului. Se poate stabili sexul copilului, se masoara bataile inimii si se poate detecta o eventuala afectiune cardiaca. Se verifica data probabila a nasterii.
ECOGRAFIA LA 32 DE SAPTAMANI
Se estimeaza greutatea si dimensiunile fatului. Se evalueaza pozitia lui, a cordonului ombilical si cantitatea de lichid amniotic. Se pot observa si unele anomalii aparute tardiv.
ULTIMA ECOGRAFIE (INAINTE DE NASTERE):
Se verifica starea de sanatate a fatului si se determina greutatea acestuia. Se apreciaza pozitia lui. In cazul in care nu este cea potrivita pentru nastere, putem decide nasterea prin cezariana. Se monitorizeaza miscarile si respiratia fatului, precum si cantitatea de lichid amniotic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CABINET RÂMNICU VÂLCEA

Programați un consult

(Sună acum)

CABINET DRĂGĂȘANI

Programați un consult

(Sună acum)